FOK! Wat een weer: wederom een ijsdag

winterbanner

Hallo!

Om maar met de deur in huis te vallen: het is koud vandaag. De temperatuur alhier is momenteel -7.9 graden, ook in de rest van het land is er sprake van lichte tot matige vorst. Het noorden en oosten van het land kan zich dan ook opmaken voor een ijsdag. In het grootste deel van het land geld dan ook code geel, het kan glad zijn. In het uiterste noordoosten kan tevens dichte mist voorkomen.

Een ijdag dus, in De Bilt komt dat ongeveer 7 maal per jaar voor. Lokaal kan dit vaker voorkomen, vooral in het noorden en oosten van het land. In het grootste deel van Europa heerst de vorst momenteel, enkel het zuiden van Frankrijk en Italië en in Griekenland vriest het niet, ook Spanje en Portugal zijn ijsvrij. Heb je niks met de kou? Dan is West-Austraië wat voor je; daar is het tot 40+ graden landinwaarts.

Terug naar Nederland vandaag, er is weinig wind en de zon komt net als gister tevoorschijn. Later komt er meer bewolking maar blijft het wel droog. De komende dagen blijft het koud met in de nacht lichte tot matige vorst, overdag wordt het wel iets warmer.

Tot het volgende weerbericht!

Vandaag is het op veel plaatsen taffeskoud, en de verwachting is dat dit nog zeker tot woensdag zal voortduren (Foto: Ouwesok)
Vandaag is het op veel plaatsen taffeskoud, en de verwachting is dat dit nog zeker tot woensdag zal voortduren (Foto: Ouwesok, tekst: ViV)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!