Skiërs Odermatt en Braathen domineren in Val d'Isère

De beste mannelijke skiërs ter wereld op de technische onderdelen zijn dit weekeinde in actie gekomen in Frankrijk. In skioord Val d'Isère stond zaterdag een reuzenslalom op het programma, zondag mocht men in actie komen op de slalom.

Reuzenslalom
In de eerste run kwam Marco Odermatt als tweede naar beneden en de Zwitser zette een dijk van een tijd neer. Alleen de Oostenrijker Manuel Feller kwam met 0,45 seconden een klein beetje in zijn buurt, de rest stond al op meer dan een seconde: de Duitser Alexander Schmid volgde op 1,19 seconden. Atle Lie McGrath uit Noorwegen stond op 1,32 seconden, gevolgd door landgenoot Henrik Kristoffersen en de Zwitser Loïc Meillard (beiden +1,49). De Belg Sam Maes stond er op 2,36 seconden met een veertiende plek uitstekend bij, Maarten Meiners finishte run één niet.

Meillard leverde in run twee vier plekken in, Zan Kranjec uit Slovenië was op dat moment de leider. Ook Kristoffersen kwam er niet aan, de Noor was 0,21 seconden langzamer dan Kranjec, zijn landgenoot McGrath gaf zelfs maar drie honderdsten toe. Schmid zakte op 0,26 seconden van Kranjec drie plekken terug en dus was de Sloveen zeker van het podium. Feller maakte gehakt van Kranjec' tijd en pakte met 0,65 seconden de leiding, met alleen Odermatt te gaan. Op de Zwitser stond absoluut geen maat en met een daverende run pakte hij met 1,40 seconden voorsprong de winst, voor Feller en Kranjec - Maes was in run twee lekker onderweg, maar de Belg maakte een foutje en finishte niet.

Slalom
De Noren stonden er erg lekker op in de eerste run: Henrik Kristoffersen noteerde de snelste tijd, Lucas Braathen gaf slechts zeven honderdsten toe op zijn meer ervaren landgenoot. De Oostenrijker Manuel Feller zat er al 0,56 seconden achter en werd op de voet gevolgd door de Zweed Kristoffer Jakobsen (+0,59), Loïc Meillard uit Zwitserland (+0,65) en de Fransman Alexis Pinturault (+0,67). Ook Marco Schwarz uit Oostenrijk (+0,75) en de Zwitser Daniel Yule (+0,82) stonden nog binnen een seconde van Kristoffersen.

Yule wist in run twee in elk geval zijn positie vast te houden en ging met 0,50 seconden ook voorbij aan Schwarz. Pinturault dook vier honderdsten onder Yule's tijd door, maar zag Meillard nog eens 0,35 seconden harder gaan. Jakobsen kwam acht honderdsten tekort, maar Feller ging met 0,14 seconden naar plek één, met alleen de twee Noren nog te gaan. Braathen deed niet aan kleine verschillen: met liefst 0,84 seconden knalde hij naar plek één. Kristoffersen ging alle kanten op en haalde het niet: zesde op 1,35 seconden. Braathen pakte zo de winst, voor Feller en Meillard.