Verdachten vernieling snoepautomaat op station Sloterdijk herkenbaar in beeld

In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 mei 2022, rond 02.30 uur, vernielen twee vermoedelijk jonge verdachten een snoepautomaat in de stationshal op Station Sloterdijk. De automaat wordt door het duo opengebroken, vernield en geplunderd. De verdachten hebben twee weken de tijd gehad om zich bij de politie te melden. Omdat zij dit niet hebben gedaan, delen ze nu de ongeblurde beelden. Wie herkent deze verdachte(n)?

De schade van deze specifieke vernieling, waar deze twee mannen van verdacht worden, is fors en bedraagt ruim € 10.000. In het voorjaar van dit jaar moesten, in één maand tijd, ook enkele andere snoep- en frisdrankautomaten op station Sloterdijk het ontgelden, met een totaalbedrag van 50.000 euro aan schade. Het getoonde duo wordt hier niet van verdacht. Deze incidenten zijn erg vervelend voor de eigenaar van de automaten, de NS en de reizigers, die opdraaien voor de schade én hierdoor geen gebruik meer kunnen maken van de automaten.

Signalementen

Signalement dader 1:
- jonge man
- lichte huidskleur
- donkere kleding
- donkere pet met NY-logo
- donkere handschoenen

Signalement dader 2:
- jonge man
- lichtgetinte huidskleur
- donker haar, opgeschoren aan zijkant
- donker Adidas trainingsjack
- donkere broek

Bij onze collega's van AT5 is een video van de verdachten te bekijken. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.