Skicrossers openen World Cup-seizoen met spektakelstuk in Val Thorens

In het Franse skioord Val Thorens is het World Cup-seizoen voor de skicrossers afgetrapt. Op bijna 2,5 kilometer hoogte lag een heerlijk pak sneeuw en werd stevig gevochten om de posities, wat voor twee dagen vol leuke races zorgde.

Vrouwen 1
In de finale was Zwitserland met Fanny Smith en Talina Gantenbein goed vertegenwoordigd, terwijl verder ook de Canadese veterane Marielle Thompson en de Zweedse topfavoriete Sandra Näslund van de partij waren. Thompson pakte snel de leiding, maar Näslund ging er voorbij en hield de aanvallen af: Näslund won, voor Thompson en Gantenbein - Smith greep naast het podium.

Mannen 1
Tobias Müller stond voor Duitsland in de finale, met ook de Oostenrijker Johannes Rohrweck, Jonas Lenherr uit Zwitserland en de Italiaan Dominik Züch. Rohrweck kende de beste start, maar werd constant aangevallen door vooral Lenherr en Müller. De Oostenrijker sloeg ze echter allemaal af en hij pakte de winst, voor Müller en Lenherr en met Züch naast het podium.

Vrouwen 2
Met Hannah Schmidt en India Sherret werd het een half Canadese finale, terwijl ook Näslund en Daniela Maier uit Duitsland van de partij waren. Näslund kende weer eens de beste start en sloeg gelijk een flink gat, waar niemand meer iets tegen kon doen. Schmidt en Maier streden op het scherpst van de snede om plek twee en die ging naar de Canadese, voor Maier en Sherret.

Mannen 2
Marc Bischofberger stond namens Zwitserland in de finale, samen met de Oostenrijker Mathias Graf, Florian Wilmsmann uit Duitsland en thuisfavoriet Youri Duplessis Kergomard. Graf schoot uit de starthekken, terwijl achter hem hard werd geknokt. Dat ging niet helemaal goed: Wilmsmann en Bischofberger kwamen in de clinch en haakten af. Graf kwam niet in de problemen en in zijn allereerste World Cup-week pakte hij gelijk zijn eerste zege, voor Duplessis Kergomard. Bischofberger completeerde het podium, voor Wilmsmann.