Drie gewonden bij schietincident Rotterdam

Bij een schietincident op de Rodenburgstraat in Rotterdam zijn op 9 december drie gewonden gevallen. Rond 13:10 uur vuurden een of meerdere daders in de straat schoten af om er vervolgens in een auto vandoor te gaan. Een vrouw en een man raakten licht gewond, een andere man ernstig. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voor de vrouwelijke gewonde bleek dat niet nodig. De politie was snel op de plaats van het incident, maar de schutter(s) waren er toen al vandoor.

Agenten startten direct een onderzoek naar de toedracht van het incident. Rechercheurs doen buurtonderzoek, getuigen worden bevraagd en agenten zijn op zoek naar eventuele camerabeelden. De Rodenburgstraat was voor onderzoek urenlang voor het verkeer afgesloten.

Aarrestatieteam
Rond 19.00 uur hield een arrestatieteam in een woning aan de de Galileistraat in Schiedam twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 52-jarige man uit Rotterdam en een 51-jarige man uit Schiedam. Beiden zitten vast en worden verhoord. 

De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook mensen met beelden (dashcam, videodeurbel) wordt gevraagd zich te melden en deze beelden te delen met de politie.