Oranje verliest weer na strafschoppen van Argentinië

Oranje is uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal verloor na strafschoppen van Argentinië. Dankzij twee late goals van invaller Wout Weghorst dwong Oranje nog wel een verlenging af (2-2) en daarin werd niet gescoord.

Het Nederlands elftal leek in de reguliere speeltijd op weg naar een nederlaag. Oranje stond bij rust met 1-0 achter nadat Nahuel Molina scoorde op een prachtige assist van Lionel Messi. In de tweede helft leek Messi de wedstrijd te beslissen. De Argentijnse aanvoerder schoot in de 73ste minuut een penalty binnen en zette Argentinië op 2-0.

In de slotfase draaide het Nederlands elftal de wedstrijd nog om. Invaller Wout Weghorst zorgde daarvoor. Eerst kopte de spits een prachtige voorzet van Steven Berghuis binnen en uit ingestuurde vrije trap in de tiende minuut van de blessuretijd zorgde hij voor de gelijkmaker.

Waar Oranje in laatste tien minuten van de reguliere speeltijd door de druk om te scoren overging tot aanvallend voetbal was daar in de verlenging weinig meer van te merken en was Argentinië dicht bij de 3-2, onder meer door een schot op de paal, maar gelukkig voor het Nederlands elftal bleef het 2-2 en moest er na 120 minuten voetbal strafschoppen genomen worden.

En in die serie begon Oranje slecht. Virgil van Dijk en Berghuis miste de eerste twee voor Nederland en dat werd de ploeg van bondscoach fataal, want Argentinië miste er maar één.

Daardoor is het toernooi van Nederland voorbij en speelt Argentinië in de halve finale tegen Kroatië, dat eerder op de dag via penalty's won van Brazilië.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Nederland - Argentinië op ons WK-forum.