BraziliŽ uitgeschakeld in kwartfinales WK na penalty's tegen KroatiŽ

Brazilië is vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar. De Brazilianen gingen na strafschoppen onderuit tegen Kroatië. Daarin treffen de Kroaten de winnaar van het duel tussen Nederland en Argentinië, dat om 20.00 uur begint.

Na negentig minuten stond het nog 0-0 tussen Brazilië en Kroatië. De Brazilianen waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg ook verschillende kansen om het in de officiële speeltijd te beslissen, maar met enkele goede reddingen hield Dominik Livakovic de nul voor Kroatië.

In de verlengingen leek Brazilië toch de wedstrijd te beslissen tegen Kroatië. Na een goede combinatie maakte Neymar de verdiende 1-0 in de eerste helft van de verlengingen. Brazilië leek op weg naar de halve finale, maar in de tweede helft kwam Kroatië langszij dankzij een goal van Bruno Petkovic.

De strafschoppenserie moest de beslissing brengen en daarin nam Kroatië de penalty's het beste. Niemand miste bij de Kroaten, terwijl bij Brazilië Rodrygo en Marquinhos miste.

Kroatië treft in de halve finale mogelijk Nederland. Oranje neemt het later op de avond op tegen Argentinië voor een plaats bij de laatste vier van het WK.