Bandai Namco geeft meer informatie over Tekken 8

Bandai Namco heeft een nieuwe teaser-trailer en screenshots uitgebracht voor Tekken 8 die het verhaal en de gameplay introduceren.

Tekken 8 vervolgt het verhaal van de Mishima- en Kazama-bloedlijnen en hun vader-en-zoon issues. De wereld is diep verstrikt in de verwoestende oorlog tussen Kazuya Mishima en Jin Kazama. Na een ogenschijnlijk nederlaag tegen Kazuya te hebben geleden, staat Jin zijn eigen lot onder ogen. Zijn moeder, Jun Kazama, verschijnt na haar lange afwezigheid om te proberen het tij te keren in deze oorlog.

De game bevat nieuwe gameplay gericht op 'agressieve' tactieken. Met behoud van de unieke vechtgame-identiteit van Tekken, wil de ontwikkelaar spectaculair zijn voor zowel spelers als toeschouwers. Dat doen ze onder andere door middel van schermschokkende aanvallen en omgevingen die zowel dynamisch als vernietigbaar zijn. De trailer belicht een nieuw spelmechanisme genaamd het "Heat System", dat agressieve aanvallen activeert met speciale bewegingen en bonussen voor de aanvallen van elk personage. De trailer toont ook de terugkeer van personages zoals Paul Phoenix, Marshall Law, King, Lars Alexandersson en Jack-8.

Tekken 8 is in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series en pc via Steam.