Marokko stunt met plek in kwartfinales WK door zege op Spanje via strafschoppen

Marokko heeft de kwartfinales op het WK weten te bereiken. 'De Leeuwen van de Atlas' wonnen via strafschoppen van Spanje, nadat de wedstrijd in 0-0 was geëindigd. Bij de Spanjaarden werden alle strafschoppen gemist.

Spanje had gedurende de wedstrijd veel balbezit, maar tot veel kansen leidde dat niet. Marokko probeerde het een aantal maal via counters en werden daaruit een aantal maal gevaarlijk, maar in Qatar bleef het 0-0 tussen de beide landen, waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen voor een plaats in de kwartfinale.

En in die penaltyreeks nam Spanje die slecht. Spanje mocht aanleggen voor drie strafschoppen, maar die werden alle drie gemist. Sarabia schoot op de paal, terwijl de penalty's van Carlos Soler en Sergio Busquets werden gepakt door de doelman van Marokko. Namens Marokko scoorden Abdelhamid Sabiri Sabiri, Hakim Ziyech en Achraf Hakimi.

Daarmee zijn zeven van de acht kwartfinalisten op het WK bekend. Naast Marokko zijn dat Nederland, Argentinië, Kroatië, Brazilië, Engeland en Frankrijk.

Marokko gaat zaterdag om 16.00 uur spelen voor een plek bij de laatste vier. De tegenstander in de kwartfinales wordt de winnaar van het duel tussen Portugal en Zwitserland.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Marokko - Spanje op ons WK-forum.