'NS vanaf 11 december armoedigste dienstverlener van het land'

De NS is vanaf 11 december met vlag en wimpel de armoedigste dienstverlener van ons land, vindt de Maatschappij Voor Beter OV. De reiziger draait op voor het conducteurstekort dat door falend personeelsbeleid is ontstaan, en dat op verschillende werkdagen verschillende dienstregelingen gelden is aan de passagier niet uit te leggen, aldus de reizigersclub.

Daarnaast schiet de NS met de beslissing om op sommige dagen nóg minder treinen te laten rijden in zijn eigen voet. Veel passagiers die nu werken op van die rustige dagen, geven aan dat ze door de verslechterde stille-dagen-dienstregeling nóg langer onderweg zijn, en besluiten hun deeltijddag te verschuiven. Het gevolg hiervan is dat er op de rustige dagen nóg minder reizigers zijn, en de treinen op de drukke dagen nóg drukker worden.

Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: “De NS faalt door dit prutswerk opzichtig in het waarmaken van zijn maatschappelijke functie. Het is aan de nieuwe directievoorzitter om op zeer korte termijn hardhandig orde op zeken te stellen bij het bedrijf, dat totaal ‘out of control’ is geraakt.”