Snowboardcrossers starten seizoen in wind en sneeuw, tieners op het podium

In het Franse Les Deux Alpes is het World Cup-seizoen voor de snowboardcrossers van start gegaan. Op dik drie kilometer hoogte was het bepaald geen prettig weer, wat in de harde wind en zeer trage verse sneeuw voor wat bijzondere wedstrijden zorgde.

Vrouwen
In een door de traagheid wat opmerkelijke finale was de Française Chloe Trespeuch met afstand de oudste: ze nam het op tegen de Zwitserse Aline Albrecht (21), 19-jarige Australische Josie Baff en de zelfs pas 16-jarige World Cup-debutante Lea Casta.

Casta, nota bene afkomstig uit Les Deux Alpes, nam de leiding in uiteraard haar allereerste finale, maar Baff kwam er in de slotfase nog langs en pakte haar eerste podiumplaats én logischerwijze ook haar eerste zege. Trespeuch werd tweede, supertalent Casta pakte gelijk een derde plek bij haar debuut en Albrecht werd na een schuifpartijtje vierde.

Mannen
Martin Nörl uit Duitsland won vorig seizoen het World Cup-klassement en begon alvast lekker: in de finale nam hij rap de leiding en die wist hij tot aan de finish vast te houden. Nörl pakte de winst, de Italiaan Omar Visintin werd tweede en Eliot Grondin uit Canada completeerde het podium - Lucas Eguibar uit Spanje moest het doen met plek vier.

De Nederlander Glenn de Blois was uiteraard ook weer van de partij, maar hij moest genoegen nemen met een plekje in de achtste finales en dus de top-32 - op basis van zijn kwalificatie werd hij uiteindelijk gerangschikt als twintigste.