Van der Poel demonstreert zijn klasse in wereldbeker veldrijden

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross van Antwerpen op zijn naam geschreven. De 27-jarige Nederlander was in de Scheldecross duidelijk te sterk voor de tegenstand. Hij won met een kleine halve minuut voorsprong op Wout van Aert en Europees kampioen Michael Vanthourenhout werd derde.

Op het strand van Sint-Anneke in Antwerpen stonden vandaag voor het eerst de grote drie aan de start (Mathieu van der Poel, Wout van Aert en wereldkampioen Tom Pidcock). Van Aert, die vandaag zijn rentree maakte in het veld, had de beste start en werd al snel gevolgd door Van der Poel. Pidcock kende een slechte start en zou nooit voor winst meedoen in Antwerpen.

Van Aert nam grotendeels de eerste ronde voor zijn rekening, maar in de tweede ronde toonde toonde Van der Poel zijn klasse. De 27-jarige Nederlander trok in het begin van de tweede ronde eens hard door en niemand kon hem volgen. Van der Poel bouwde daarna stelselmatig zijn voorsprong uit en zou uiteindelijk met een kleine halve minuut op Van Aert. Europees kampioen Michael Vanthourenhout legde beslag op de derde plaats en hield daarbij net wereldbekerleider Laurens Sweeck af. Lars van der Haar voltooide de top vijf.

Results powered by FirstCycling.com