Langlaufer Klæbo veel te sterk, ook Ribom wint opnieuw in sprint

In het Noorse Lillehammer is de World Cup langlaufen in volle gang en zaterdag stonden er weer spannende wedstrijden op het programma. Dit keer ging het om sprints en wel in de vrije stijl, wat een prima middagje langlaufen opleverde in het koude Noorwegen.

Vrouwen
Met Emma Ribom, Johanna Hagström en Maja Dahlqvist was het weer een deels door Zweden gedomineerde finale, waarin ook de Noorse Tiril Udnes Weng, Victoria Carl uit Duitsland en de Amerikaanse Jessie Diggins van de partij waren. Hagström voerde vroeg het tempo aan, maar kon dat niet volhouden en werd zesde, maar landgenote Ribom was de sterkste in de laatste meters. Dahlqvist kwam enkele centimeters tekort en werd tweede, voor Weng, die Diggins achter zich hield - Carl was ook al afgehaakt en werd vijfde.

Mannen
Federico Pellegrino uit Italië en de Zweed Edvin Anger waren de enige niet-Noren in de finale: Ansgar Evensen, Pål Golberg, Even Northug en Johannes Høsflot Klæbo stonden er ook nog in. Echt spannend werd het uiteindelijk niet eens, want Klæbo was een klasse apart en trok de winst overtuigend naar zich toe, voor Pellegrino en Northug. De jonge Anger, Golberg en Evensen grepen naast de podiumplaatsen.