Belg (20) aangehouden voor zware mishandeling in Roosendaal

Een 20-jarige man uit België is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van zware mishandeling omdat hij vuurwerk gooide naar agenten en een groep mensen die op de Nieuwe Markt stond in Roosendaal. Meerdere mensen klaagden over gehoorverlies en een man raakte gewond en moest zich onder behandeling stellen van een huisarts.

Op camerabeelden was te zien dat de man een stuk vuurwerk uit zijn jaszak haalde, dit aanstak en naar agenten gooide. Die agenten hielden toezicht op het uitgaanspubliek en stonden op dat moment bij hun dienstvoertuig. Even later deed hij hetzelfde bij een groepje van ongeveer vijftien mensen die bij elkaar stonden. Daarna ontstond wat duw- en trekwerk omdat omstanders de man aanspraken op zijn gedrag.

De man is aangehouden en pleegde verzet toen hij geboeid werd. De verdachte kon snel onder controle worden gebracht door agenten. Zij brachten hem naar een politiecellencomplex. Hij heeft daar de rest van de nacht doorgebracht en wordt zaterdag gehoord.

Bij zijn fouillering werd nog een stuk vuurwerk aangetroffen. Een vrouw en een man gaan aangifte doen tegen de verdachte. De vrouw liep  gehoorschade op en de man liep brandwonden op omdat het vuurwerk tegen zijn lichaam ontplofte.