Zwitsers naar achtste finales na winst op ServiŽ, BraziliŽ ondanks verlies groepswinnaar

Zwitserland heeft vrijdag ten koste van Servië de achtste finales van het WK voetbal in Qatar bereikt. In een leuk duel wonnen de Zwitsers met 3-2 en plaatst zich voor de achtste finales samen met Brazilië, die wel een laatste groepswedstrijd verloor van Kameroen.

Zwitserland opende goed tegen Servië en na twintig minuten kwamen de Zwitsers al voorsprong dankzij Xherdan Shaqiri. Na een kwartier draaide Servië de wedstrijd om via goals van Aleksandar Mitrovic en Dusan Vlahovic. Toch was het bij rust weer gelijk na een goede aanval maakte Breel Embolo de 2-2.

Na rust kwam Zwitserland opnieuw op voorsprong, opnieuw na een schitterende aanval maakte Remo Freuler de 3-2. Daarna probeerde Servië het wel om weer terug te komen in de wedstrijd, maar de Zwitsers bleven makkelijk overeind en gaan samen met Brazilië naar de achtste finales. De Brazilianen verloren weliswaar van Kameroen met 0-1, maar gaan toch als groepswinnaar door.

Als winnaar van groep G staan de Brazilianen maandag om 20.00 uur tegenover Zuid-Korea. Zwitserland neemt het op tegen Portugal.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Zwitserland - Servië & Brazilië - Kameroen op ons WK-forum.