Skeletonster Bos 7e in World Cup, Canadese en Duitse winst in Park City

In het Amerikaanse Park City is op de olympische baan van Salt Lake City 2002 de tweede World Cup-wedstrijd van het skeletonseizoen afgewerkt. Het was bijzonder spannend op het Amerikaanse ijs, waar de wind ook nog wel enige invloed had, met name in de eerste van twee runs.

Vrouwen
In de eerste run ging het tussen twee dames: de Canadese Mirela Rahneva was de snelste, maar Tina Hermann uit Duitsland zat er slechts negen honderdsten van een seconde achter. Kimberley Bos deed het namens Nederland uitstekend met plek drie op 0,21 seconden, vlak voor de Duitse Susanne Kreher (+0,24) en de Britse Laura Deas (+0,29). Ook de winnares van de vorige wedstrijd, de Duitse Hannah Neise, zat er op 0,33 seconden prima bij, net als thuisfavoriete Kelly Curtis op 0,38 seconden.

Curtis behield haar positie in de tweede manche en ging met vijf honderdsten voorbij Neise. Deas hield haar plek met 0,15 seconden vast en zag Kreher 0,02 seconden achter haar eindigen. Een rommelige run voor Bos zorgde dat de Nederlandse vier plekken verloor, waarna Hermann met een fraaie run op 0,03 seconden de leiding pakte met alleen Rahneva nog te gaan. De Canadese leverde wat in, maar hield precies één tiende over en pakte de winst, voor Hermann en Deas - Bos werd uiteindelijk zevende.

Mannen
Op een van de banen waar Aziaten vaak trainen, zoals overal in Noord-Amerika, deden ze het uitstekend, maar met Christopher Grotheer was een Duitser de snelste in run één. De Zuid-Koreaan Jung Seung-gi zat er met 0,04 seconden bovenop, zijn landgenoot Kim Ji-soo voerde op 0,19 seconden de rest van het veld aan. De Brit Marcus Wyatt, winnaar van de vorige wedstrijd, volgde op 0,21 seconden, voor Felix Keisinger uit Duitsland (+0,26), de Amerikaan Austin Florian (+0,28) en de Chinees Chen Wenhao (+0,37), wiens landgenoten Yin Zheng en Yan Wengang ook in de top-10 stonden.

De Duitser Axel Jungk liet een goede tweede run zien en ging voorbij alle Chinezen naar minstens de zevende plek. Na een moeizame start ging Florian er alsnog vijf honderdsten onderdoor, goed voor sowieso zijn beste World Cup-prestatie ooit. Keisinger was nog eens 0,16 seconden sneller, maar Wyatt ging daar weer vier volle tienden onderdoor. Kim had het erg zwaar en verloor twee plekken, maar landgenoot Jung ging juist razendsnel en pakte met 0,20 seconden de leiding. Grotheer had een flinke uitdaging voor zich om de winst te pakken, maar dat deerde de Duitser niet: hij pakte met 0,17 seconden de winst, voor Jung en Wyatt.