Japan stunt opnieuw op WK door van Spanje te winnen en is groepswinnaar , ook Spanjaarden door

Japan is de verassende groepswinnaar van Groep E. Tegen de Spanjaarden wonnen de Aziaten met 2-1 en gaan samen met Spanje door naar de volgende ronde. Duitsland wist met 4-2 te winnen van Costa Rica, maar op doelsaldo liggen de Duitsers eruit op het WK.

Voorafgaand aan de laatste groepswedstrijden was alles mogelijk in de deze groep en gedurende de wedstrijd zou dat ook blijken. Bij rust was er weinig aan de hand voor Spanje en Duitsland. Beide landen stonden bij rust met 1-0 voor en bij die stand zouden Spanje en Duitsland doorgaan.

Na rust draaide Japan de wedstrijd volledig om tegen Spanje. Binnen tien minuten stond Japan met 2-1 voor en in de andere groepswedstrijd draaide ook Costa Rica de wedstrijd om. tegen Duitsland. Met nog twintig minuten te gaan waren zowel Spanje als Duitsland uitgeschakeld.

Gelukkig voor Spanje herstelde Duitsland zich en zou uiteindelijk met 4-2 winnen van Costa Rico, waardoor Costa Rica was uitgeschakeld voor de volgende ronde. Voor Duitsland was er nog een klein beetje hoop, als Spanje tegen Japan de 2-2 zou maken was Japan uitgeschakeld, maar de Aziaten wisten de voorsprong vast te houden, waardoor Japan doorgaat als groepswinnaar. Spanje gaat op doelsaldo door en daarmee zit het WK erop voor Duitsland.

Spanje speelt in de achtste finales tegen Marokko, die eerder op de avond zich wist te plaatsen voor de volgende. Japan treft Kroatië.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Japan - Spanje en Duitsland - Costa Rica op ons WK-forum.