Fernandes schiet Portugal naar achtste finales WK voetbal

Portugal heeft zich maandag als derde land geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Tegen Uruguay wonnen de Portugezen met 2-0 dankzij twee treffers van Bruno Fernandes.

Na rust zette Bruno Fernandes op voorsprong. De aanvallende middenvelder gaf de bal en in eerste instantie leek Cristiano Ronaldo de bal te verlengen, maar de aanvoerder van Portugal raakte de bal niet aan en kwam het niemand op naam van Fernandes.

Na de 1-0 ging Uruguay op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook verschillende kansen daarop, de Zuid-Amerikanen raakte onder meer de paal. Vlak voor tijd besliste Portugal uiteindelijk de wedstrijd via een strafschop. De VAR zag een handsbal van Uruguay-verdediger José Maria Giménez in het strafschopgebied, waarna Fernandes vanaf elf meter raak schoot.

Door de zege is Portugal zeker van de volgende ronde. Uruguay maakt ook nog kans op de achtste finales. De Zuid-Amerikanen moeten dan vrijdag om 16.00 uur winnen tegen Ghana, al zijn ze ook afhankelijk wat Zuid-Korea doet tegen Portugal.