SkiŽr Odermatt wint eerste super-G van de winter

In het Canadese Lake Louise is zondagavond de eerste super-G gehouden van het World Cup-seizoen in het alpineskiën. Na de afdaling van zaterdag kwamen de specialisten nog een keer in actie, hoewel het dit keer wat minder dicht op elkaar zat.

De tijden van de eerste mannen werden vakkundig aan de kant geblazen door de Zwitser Marco Odermatt, die als zesde naar beneden kwam. Kort na hem was de vreugde bij de Zwitsers - en de focus bij de rest - echter even weg: landgenoot Mauro Caviezel tikte een poortje aan en maakte een bijzonder nare val, waarbij hij het bewustzijn even verloor. Caviezel was uitgerekend in Lake Louise weer terug in de World Cup na bijna twee jaar, nadat hij in januari 2021 een zware hersenschudding op had gelopen en er lang uit lag. Dit keer kwam hij er beter af: in het ziekenhuis van Calgary bleek de Zwitser geen ernstige verwondingen opgelopen te hebben.

Na een onderbreking kwam Matthias Mayer naar beneden en de Oostenrijker deed het prima: 0,78 seconden achter Odermatt, goed voor plek twee. Aleksander Aamodt Kilde was de volgende kanshebber en ook de Noor ging rap, maar met 0,37 seconden kwam hij net niet aan Odermatt's tijd.

Dat was eigenlijk ook wel de laatste bedreiging voor de Zwitser, want behalve Vincent Kriechmayr (+0,86) kwam verder niemand meer binnen een seconde van zijn tijd. Odermatt pakte dus de winst, voor Kilde en Mayer.