Details van next-gen The Witcher 3

CD Projekt Red heeft gameplay van de next-gen versie van The Witcher 3: Wild Hunt voor PlayStation 5- en Xbox Series-versies gedeeld, en onthult ook de upgrades die naar de next-gen-versie van de 2015 RPG komt.

CD Projekt Red bevestigde dat grafische instellingen aan de console zullen worden toegevoegd, waardoor spelers kunnen kiezen tussen 30 frames per seconde met ray-tracing of 60 frames per seconde zonder. Dit zal beschikbaar zijn op alle next-gen consoles, inclusief Xbox Series S. Andere grafische updates zijn:

  • Real-time globale verlichting + RT ambient occlusion
  • FSR 2.0 implementatie
  • Nieuwe close-up camera-opties
  • Herwerkt flora, verbeterde textures en LOD

Er zijn ook allerlei verbeteringen aan besturing en andere zaken van het spel. De besturing van magie is verbeterd. De activering van de linkerbumper om tussen verschillende tekens te schakelen, kan nu worden gewijzigd, dus wanneer spelers de knop ingedrukt houden, veranderen de knoppen om ze allemaal weer te geven. Hoewel iets geavanceerder, is deze toevoeging bedoeld om spelers ondergedompeld te laten blijven in gevechten zonder een menu te hoeven openen. Over besturing gesproken: PlayStation 5 krijgt DualSense-haptic support.

Andere verbeteringen aan de kwaliteit van leven zijn onder meer wijzigingen aan de map, aangezien een nieuwe filterinstelling alle vervelende vraagtekens opruimt die elk van de werelden van The Witcher 3 vullen. Dit is ook bedoeld om spelers verschillende gebeurtenissen natuurlijker te laten tegenkomen in plaats van ze als een checklist te beschouwen.

De DLC gebaseerd op The Witcher Netflix-serie is ook uitgebreid naar een eigen quest, die de speler beloont met het eerder aangekondigde armor gebaseerd op Henry Cavills versie van Geralt. Er is ook een alternatieve outfit toegevoegd voor Dandelion, waardoor hij lijkt op Jaskier uit de Netflix-serie.

CD Projekt Red heeft ook aangekondigd dat er cross-progression komt naar de next-gen-versie van The Witcher 3, wat betekent dat spelers hun save kunnen delen tussen PlayStation 5, Xbox Series en pc.