WK-stunt Saoedi-ArabiŽ met winst op ArgentiniŽ

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar is voor Argentinië bepaald niet lekker begonnen. Sterker nog, Lionel Messi en co hielden niet eens één punt over aan de ontmoeting met Saoedi-Arabië: 2-1.

Argentinië had al 36 wedstrijden op rij niet verloren, waarmee recordhouder Italië (37) genaderd werd. Met Saoedi-Arabië als eerste tegenstander in Qatar zou het op papier geen probleem moeten zijn om ongeslagen te blijven, en aanvankelijk ging dat ook die kant op.

De Argentijnen begonnen prima en na tien minuten was het Messi die keurig een penalty binnen wist te tikken. De kansen voor Argentinië bleven komen, maar goals van zowel Messi als van Lautaro Martinez werden wegens buitenspel afgekeurd - Martinez scoorde er zelfs nog één die ook af werd gekeurd.

Zo zag bondscoach Hervé Renard dat zijn Saoedische ploeg halverwege nog altijd maar een 1-0 achterstand had en dat bood hoop voor de ploeg waar negen basisspelers in stonden die bij Al-Hilal hun geld verdienen. Kort na rust betaalde die hoop zich uit: Saleh Al-Shehri profiteerde van Argentijns gestuntel en werkte de gelijkmaker binnen.

Een paar minuten later was het tijd voor het hoogtepunt uit het sportieve leven van Salem Al-Dawsari: hij ontsnapte aan drie verdedigers en ramde de bal hard de bovenhoek in. Doelman Mohammed Al-Owais werd daarna de grote held met een paar prima reddingen, hoewel hij een medespeler in de blessuretijd nog per ongeluk loeihard raakte met zijn knie.

Een Argentijnse gelijkmaker kwam er niet meer en dus was een van de grootste stunts in de WK-historie een feit.