NFL: Fraaie zege Chiefs, Colts laten Eagles ontsnappen

De elfde speelweek in de NFL zit erop, nog heel even en de eerste tickets voor de playoff worden alweer vergeven. Er zijn er al een paar zo goed als binnen, met name de Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles bewezen zichzelf daarvoor een goede dienst.

Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs
De 7-2 Chiefs gingen op bezoek bij de 5-4 Chargers, waarbij de enige touchdown in Q1 op naam kwam van Joshua Palmer: Chargers-quarterback Justin Herbert bereikte hem voor een 50-yard touchdown, terwijl kickers Harrison Butker (Chiefs, twee keer) en Cameron Dicker (Chargers) field goals raakten. Vroeg in Q2 werd Travis Kelce door Chiefs-quarterback Patrick Mahomes bereikt voor een 4-yard touchdown, waarmee de Chiefs de leiding in handen namen.

De thuisploeg gaf uiteraard niet op en via een korte touchdown rush van Austin Ekeler kwamen de Chargers langszij, gevolgd door een field goal: 20-13. Butker trapte in Q3 raak voor 20-16, waarna de Mahomes/Kelce-tandem vroeg in Q4 voor een 32-yard touchdown en 20-23 zorgde. Herbert deed via Palmer wat terug met een korte touchdown pass voor 27-23, maar de Chiefs trokken de winst naar zich toe: in de laatste minuut was het Mahomes die de bal wéér bij Kelce kreeg en de 17-yard touchdown gooide de boel op slot, 27-30 voor de Chiefs.

Indianapolis Colts - Philadelphia Eagles
Met 8-1 zijn de Eagles nog altijd uitstekend bezig en dit keer gingen ze op bezoek bij de 4-5-1 Colts. De thuisploeg kwam via een korte run van Jonathan Taylor al snel op voorsprong, waarna Q2 en Q3 getekend werden door weinig grote kansen en drie field goals: twee voor Chase McLaughlin van de Colts en één van Eagles-kicker Jake Elliott.

In Q4 wist Eagles-quarterback Jalen Hurts de bal bij Quez Watkins te krijgen voor een 22-yard touchdown, waarna McLaughlin de voorsprong voor de Colts weer op zes bracht: 16-10. Dat was niet genoeg, want met een dikke minuut te spelen zag Hurts kort voor de endzone hoe de verdediging van de Colts voor zijn ogen volledig verdween: de quarterback glipte erdoor en zette de beslissende touchdown op de borden, 16-17 na Elliott's extra punt.

Uitslagen NFL week 11
Green Bay Packers - Tennessee Titans 17-27
Atlanta Falcons - Chicago Bears 27-24
Buffalo Bills - Cleveland Browns 31-23
Indianapolis Colts - Philadelphia Eagles 16-17
New England Patriots - New York Jets 10-3
New Orleans Saints - Los Angeles Rams 27-20
New York Giants - Detroit Lions 18-31
Baltimore Ravens - Carolina Panthers 13-3
Houston Texans - Washington Commanders 10-23
Denver Broncos - Las Vegas Raiders 16-22 OT
Minnesota Vikings - Dallas Cowboys 3-40
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 30-37
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 27-30
Arizona Cardinals - San Francisco 49ers 10-38