Nederland begint WK met zege op Senegal

Het Nederlands elftal is het wereldkampioenschap voetbal begonnen met een overwinning. Senegal werd in een moeizame wedstrijd met 2-0 verslagen.

Een slordig spelend Oranje had het in de eerste helft lastig maar kreeg wel de grootste kansen. Gakpo zorgde met een slechte voorzet ervoor dat Bergwijn die vrij voor de goal stond net niet bij de bal kwam. Frenkie de Jong leek ook op weg naar een grote kans maar hij had teveel tijd nodig.

In de tweede helft werden de kansen voor Nederland schaarser, lange tijd was de beste mogelijk voor Van Dijk die over kopte uit een hoekschop. Aan de andere kant moest de debuterende keeper Noppert een aantal keer optreden na inzetten van Dia en Idrissa Gueye.

Uiteindelijk was het Gakpo die uit een goede pass van De Jong raak kopte. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en diep in de blessuretijd zorgde Klaassen in de rebound van een inzet van Depay voor de 2-0.