Gastland Qatar kansloos onderuit tegen Ecuador op WK voetbal

Ecuador heeft zondag de openingswedstrijd van het WK voetbal tegen gastland Qatar met 0-2 gewonnen. Enner Valencia zorgde met twee goals voor het verschil.

Na drie minuten leek Qatar al tegen een achterstand aan te kijken. Enner Valencia leek zijn land op voorsprong te zetten, maar na het ingrijpen van VAR werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Qatar kon even opgelucht zijn, maar daarna keken het organiserende land alsnog tegen een 0-1 achterstand aan. Ecuador kreeg een strafschop en die wist Valencia binnen te schieten. Na een half uur spelen werd het ook nog 0-2 voor het Zuid-Amerikaanse land nadat Valencia voor de tweede zorgde, ditmaal met het hoofd.

In de tweede helft kwam Ecuador niet meer in de problemen, terwijl het zelf niet aanzette en bleef het bij de openingswedstrijd 0-2. Door de zege gaat Ecuador logischerwijs ook aan de leiding in poule A. Groepsgenoten Nederland en Senegal spelen maandag om 17.00 uur hun eerste wedstrijd van het WK.