Verschoor 2e in F2-sprintrace Abu Dhabi

In Abu Dhabi is zaterdag de voorlaatste race van het jaar in de Formule 2 verreden. De sprintrace op het Yas Marina Circuit leverde Nederlands succes op en was vooral aan het begin en einde ook zeker het kijken waard.

Niemand minder dan Richard Verschoor vertrok vanaf poleposition, dankzij het omkeren van de top-10 van de kwalificatie van vrijdag. Liam Lawson stond naast hem, voor de opvallende Belg Amaury Cordeel, Dennis Hauger, Logan Sargeant, Jack Doohan, Felipe Drugovich en Theo Pourchaire.

De start ging voor de mannen voorin goed, maar al snel ging het in het middenveld behoorlijk fout: Enzo Fittipaldi en Jehan Daruvala raakten op ongelukkige wijze met elkaar in de clinch en gingen hard de barrière in, waarbij er vooral even zorgen waren over de Indiase Red Bull-junior. Ook hij kwam er gelukkig echter relatief snel uit, dus beide heren leken geschrokken maar in orde te zijn.

Na een flinke onderbreking om de schade aan de barrière te herstellen konden we weer gaan racen, met Verschoor en Lawson voorop. Aanvankelijk gebeurde er ronde na ronde niet zoveel, tot Lawson na een kleine tien ronden met de DRS langs Verschoor ging. Het was vervolgens weer even rustig, tot kampioen Drugovich zeven ronden voor het einde plek vier van Hauger op fraaie wijze over wist te nemen.

Kort voor het einde ging Drugovich ook nog voorbij Cordeel, die ook rap te grazen werd genomen door Hauger. De Noor ging echter in de fout en liet Cordeel de positie terugpakken. Lawson reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning, Verschoor werd eenzaam en keurig tweede, voor Drugovich, en Hauger wist plek vier tóch nog te pakken, voor Cordeel en Sargeant.