Verstappen ruim bovenaan in 2e training, Lawson maakt indruk in training ťťn

Op het Yas Marina Circuit zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Het laatste Formule 1-weekeinde van het jaar begon met trainingen waar het relatief rustig was, zonder al te veel noemenswaardige problemen.

In de eerste training stond vooral Mercedes er erg lekker bij. Het was allemaal niet al te enerverend, maar Lewis Hamilton noteerde de snelste tijd, een dikke twee tienden voor teamgenoot George Russell. Charles Leclerc volgde in de Ferrari, voor twee Red Bulls: eerst die van Sergio Perez, daarna die van Max Verstappen, die in training één op uitstekende wijze bestuurd werd door Formule 2-coureur Liam Lawson. Sebastian Vettel noteerde de zesde tijd, voor Carlos Sainz' Ferrari, waar de Rus Robert Shwartzman zijn talenten in liet zien. Pato O'Ward reed in een McLaren naar plek achttien, voor Jack Doohan en met op plek twintig F2-kampioen Felipe Drugovich in de Aston Martin van Lance Stroll.

Verstappen reed in de tweede training wel gewoon en dat ging erg goed voor de wereldkampioen: hij was al snel goed voor de snelste tijd en die positie hield hij ruimschoots vol tot en met het einde van de sessie. Russell zat er op dik drie tienden nog het dichtst bij in de buurt, verder bleef alleen Leclerc binnen een halve seconde, met Hamilton, Perez en Sainz als 'best of the rest'.