Minister Kajsa Ollongren sneert naar 'Rusland-vriend' Thierry Baudet (FvD)

Defensieminister Kajsa Ollongren vindt het "pijnlijk" dat er Tweede Kamerleden zijn die de Nederlandse steun aan Oekraïne kwalificeren als "een aanval op onze vriend Rusland". Meer hierover bij WNL.

Vorige week zei Baudet op een Instagram-livestream dat hij de dienstplicht “altijd wel een mooi ideaal vond. Maar aangezien ons leger onze vriend Rusland wil gaan aanvallen, ben ik niet meer voor het leger”.

Minister Ollongren vindt dat Defensie “niets meer dan respect en waardering verdient”, zei ze donderdagmiddag het debat over de defensiebegroting donderdag. “Ik wil tegen hen zeggen: we hebben jullie heel hard nodig.”

Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens vindt het “zeer terecht” dat Ollongren op de uitspraak van Baudet reageerde. “Ik ben heel blij dat ze dit heeft gezegd. We hebben een leger in Nederland om ons te beschermen en veilig te houden. Er zitten heel veel dingen in het verhaal van Baudet die niet kloppen.”

"Ten eerste zijn we niet direct in oorlog met Rusland, ons leger vecht niet tegen Rusland. Bovendien is Rusland Oekraïne binnengevallen. Dat is heel dichtbij, op ons continent, en heel bedreigend voor onze veiligheid. Die twee dingen moet je niet door elkaar halen”, zegt Adriaansens bij Goedemorgen Nederland.

Ze vervolgt: “Het is belangrijk dat mensen in de politiek iets vertellen wat klopt. Ik denk dat we veel kritischer moeten zijn op het tegengaan van informatie die mensen op het verkeerde spoor zet.”