NFL: Commanders dienen rivalen Eagles eindelijk eerste nederlaag toe

Na een paar weken pauze zijn we terug met de wekelijkse verslaggeving over de NFL, waar inmiddels de tiende week achter de rug is. De ogen waren vooral gericht op de Philadelphia Eagles, die met een 8-0 record aan Monday Night Football begonnen.

De Eagles speelden thuis tegen de Washington Commanders, een van de meer stevige rivaliteiten in de NFL, die terug gaat tot de jaren dertig. De Eagles begonnen prima, want Jalen Hurts rende al snel een 1-yard touchdown binnen, maar Antonio Gibson deed ook met 1 yard wat terug: 7-7.

Nog voor Q1 voorbij was kwam de thuisploeg weer op voorsprong: quarterback Hurts bereikte Dallas Goedert over 6 yards voor een touchdown. In het tweede kwart draaiden de Commanders de boel om: Joey Slye trapte vanaf 44 yards raak, Brian Robinson scoorde een 1-yard touchdown en Slye was vervolgens ook vanaf 58 yards trefzeker.

Richting het einde van Q3 vergrootte Slye vanaf 32 yards de voorsprong naar 14-23, maar de Eagles kwamen terug en scoorden vroeg in Q4: Hurts bediende DeVonta Smith voor een 11-yard touchdown. Halverwege het kwart zorgde Slye voor 21-26 en in de laatste seconden ging de laatste kans voor de Eagles mis: ze raakten de bal kwijt, Casey Toohill raapte 'm op voor een fumble return touchdown en de 21-32 eindstand.