Uitslag NEC - RKC

NEC heeft zondagmiddag voor eigen publiek RKC Waalwijk met duidelijke cijfers verslagen. In Nijmegen werd het maar liefst 6-1 voor de thuisploeg.

Na vier minuten kwam RKC al op voorsprong. Na een overtreding op Julian Lelieveld legde de scheidsrechter de bal op de penaltystip die werd benut door Dario Van den Buijs. Vlak na de 0-1 kwam RKC wel met tien man te staan nadat Iliass Bel Hassani met rood van het veld werd gestuurd na een kopstoot.

RKC moest met tien man en kwam vrij lang niet in de problemen, maar in de 38ste minuut kwam NEC toch op gelijke hoogte. Daarvoor had de thuisploeg wel een strafschop voor nodig na een handsbal van Vurnon Anita. Landry Dimata wist dat buitenkansje te benutten. Vlak na rust kwam NEC op voorsprong dankzij Souffian El Karouani en dankzij een prima reflex van Jasper Cillessen bleef het 2-1 in Nijmegen. Daarna zou NEC nog uitlopen naar een ruime overwinning dankzij doelpunten van Magnus Mattsson, Pedro Marques (2) en Elayis Tavsan.