OR Tweede Kamer: 'Geen vertrouwen meer in Bergkamp, schade te groot'

De Ondernemingsraad (OR) van de Tweede Kamer zegt geen vertrouwen meer te hebben in de politieke top, het dagelijks bestuur van de Kamer onder leiding van Kamervoorzitter Vera Bergkamp. OR-voorzitter Michel Meerts vertelde dat zaterdagavond bij Nieuwsuur.

"Ik denk niet dat Bergkamp de scherven nog zou kunnen lijmen. De schade is te groot. Er is geen vertrouwen meer bij de ambtenaren in de hele politieke top van de Tweede Kamer", zegt Meerts.

Afgelopen vrijdag maakte de ambtelijke top van de Kamer bekend op te stappen, onder wie de griffier Simone Roos, de hoogste ambtenaar. De politiek bemoeit zich volgens het management te veel met het onderzoek naar oud-voorzitter Khadija Arib.

"Het onderzoek is politiek gemaakt, ambtenaren zijn beschadigd, er bleek nauwelijks aandacht voor de melders en de integriteit van het MT is geschaad", zo lieten de topambtenaren weten.

Bergkamp zei vrijdag na het opstappen van het management dat het onderzoek naar Arib gewoon doorgaat en dat ze zelf niet van plan is om op te stappen.