Uitslag PSV - AZ

PSV is zaterdag de koppositie in de Eredivisie kwijtgeraakt. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij verloor thuis met 0-1 van AZ.

Vangelis Pavlidis zorgde na achttien minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. PSV was daarna meerdere malen gevaarlijk onder meer via Cody Gakpo en Érick Gutiérrez. Voor AZ was Tijjani Reijnders aan het eind van de eerste helft dicht bij de 0-2.

Na rust werd een doelpunt van Gakpo afgekeurd vanwege buitenspel en zorgde invaller Noni Madueke nog bijna voor de 1-1, maar zijn inzet eindigde op de paal, waardoor AZ de drie punten meeneemt naar Alkmaar.

Door de overwinning van AZ verliest PSV de koppositie. Zondag kan Feyenoord de winterkampioen worden van de eredivisie, dan moet de ploeg minstens gelijkspelen tegen Excelsior.