Journalist koopt BOA-kleding en 'speelt' voor ťťn dag handhaver

Onderzoeksjournalist Darshan Boerema is er zonder enig probleem in geslaagd om een officieel boa-uniform te kopen en zich voor te doen als buitengewoon opsporingsambtenaar in Leeuwarden en Groningen.

Boerema laat op zijn YouTubekanaal zien dat hij de BOA-uniformen en badges 'gewoon' bij Nederlandse websites heeft besteld.

Na zijn eerdere PostNL-verhaal dook hij verder in de kleding van bedrijven en instanties. Het bleek dat Boerema bizar makkelijk aan goedgelijkende handhaving kleding komen. Logo's konden zonder legitimatie gekocht worden, maar ook kleding die op de website als BOA-kleding worden omschrijving hebben waren een makkie om aan te schaffen. 

De journalist kocht het om uit te proberen hoe geloofwaardig de outfit is en hoe makkelijk het dus eigenlijk is om misbruik te maken hiervan.

Boa-vakbond BOA ACP reageert geschokt. "Het is absoluut zorgelijk dat er op deze eenvoudige wijze een boa-uniform bij elkaar gekocht kan worden, waardoor iemand zich voor kan doen als boa/handhaver", aldus woordvoerder Maarten Brink. Meer hierover bij de NOS.