Uitslag Ajax - Vitesse

Ajax heeft opnieuw punten verspeeld in de eredivisie. In de thuiswedstrijd speelde de ploeg van Alfred Schreuder met 2-2 gelijk tegen Vitesse, waardoor PSV de koploper blijft in de competitie.

Ajax kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij aanvoerder Dusan Tadic na aangeven van Steven Bergwijn. Na de 1-0 kregen de Amsterdammers kansen op de 2-0, maar bij rust stond het 1-1 na de gelijkmaker Million Manhoef. In de tweede helft kreeg Ajax voldoende kansen om de 2-1 te maken, maar opnieuw sloeg Vitesse vanuit een counter. Opnieuw wist Manhoef Remko Pasveer te passeren. Invaller Lorenzo Lucca maakte snel de 2-2, maar in de resterende tijd wisten beide ploegen niet meer te scoren en verspeelde Ajax opnieuw punten in de eredivisie.

Door het gelijkspel blijft PSV koploper in de eredivisie. De Eindhovenaren hebben een punt meer dan de Amsterdammers. Donderdag kan ook Feyenoord Ajax passeren in de competitie.