FOK! wat een weer: rustig herfstweer

herfstbanner

Na enkele onstuimige dagen met een stevige wind, lijkt het rustige herfstweer snel terug te keren. Hogedrukgebieden blijven voorlopig aan zet. Vanaf aanstaande donderdag (10 nov) komt ook de Benelux onder invloed te staan van dit nieuwe hogedrukgebied. Dat levert een zuid- tot zuidoostelijke wind op, waarmee het overdag opnieuw relatief zacht weer zal zijn voor de tijd van het jaar. De nachten zullen wel kouder blijven.

Vanochtend schijnt eerst op veel plaatsen de zon, maar later trekken meer wolken over. Het blijft droog. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanmiddag is er af en toe zon maar komt er steeds meer bewolking. Het blijft vrijwel overal droog. Alleen aan de kust is aan het einde van de middag kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noorden tot plaatselijk 17°C in Limburg. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanavond trekken enkele buien vanaf zee het westen van het land op en daarbij zijn ook windstoten en onweer mogelijk. De wind uit zuidelijke richtingen is boven land matig, aan zee krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. (Bron: KNMI)

Een schubbige bundelzwam in het Reichswald bij groesbeek (Foto:qltel)
Een schubbige bundelzwam in het Reichswald bij Groesbeek (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!