Musk wil $ 8 per maand rekenen voor tot nu toe gratis geverifieerd Twitter-account

Chief Twit Elon Musk wil in de toekomst gebruikers laten betalen voor de verificatie van hun accounts met een blauw vinkje. Hij zei dat het vorige systeem "bullshit" was.

Het abonnement op de betaalde versie  'Twitter Blue' zou een voorwaarde moeten zijn voor het verifiëren van een account. De prijs van 'Twitter Blue' moet worden verhoogd van $ 4,99 naar $ 8 per maand, vervolgde Musk.

De abonnementsprijs moet echter per land worden vastgesteld op basis van koopkracht. Twitter Blue-gebruikers zullen dan voorrang gaan krijgen bij het antwoorden, vermeldingen en zoekopdrachten, "lange video's en audio" kunnen plaatsen en half zoveel advertenties te zien krijgen als andere Twitter-gebruikers.

De baas van de elektrische autofabrikant Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vorige week Twitter overgenomen voor 44 miljard dollar. Hij ontsloeg het topmanagement en ontbond later ook de raad van bestuur. Als enige bestuurder heeft Musk nu de volledige macht over het online platform.

Tot nu toe zijn gebruikersaccounts van bijvoorbeeld politici, beroemdheden, journalisten en organisaties geverifieerd en gemarkeerd met een blauw vinkje in het standaardaanbod zonder meerkosten.