F1: Uitslag Grand Prix van Mexico

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven en pakte met zijn veertiende zege van het seizoen het record van meeste overwinningen in een kalenderjaar. Ook verbrak de Nederlander het record van de meeste punten in een seizoen. Lewis Hamilton eindigde op plek twee, voor thuisrijder Sergio Perez.

Verstappen startte op het Autódromo Hermanos Rodríguez vanaf poleposition en was goed weg. De Nederlander greep de leiding en dook als eerste de eerste bocht in, voor Hamilton en Sergio Perez die voor bocht vier George Russell klopte. Valtteri Bottas kon zijn zesde startplek niet verzilveren en viel terug naar plek acht. Lance Stroll startte achteraan, maar kan na één ronde als vijftiende door.

Verstappen sloeg direct een gaatje met Hamilton, maar de Brit hield dit in de beginfase onder de twee seconden, terwijl Perez daarachter iets meer toegaf. De Mexicaan had op zijn beurt niets te duchten van Russell, de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc reden in niemansland op de plekken vijf en zes.

Van de toppers was Perez de eerste die na 23 ronden stopte en kwam na een lastige stop als zesde terug op de baan. Verstappen volgde twee ronden later en kwam vlak als derde voor de deur van Sainz naar buiten. Hamilton volgde na 28 ronden, waardoor de leiding ging naar Russell. Perez lag na zijn stop minder dan twee seconden achter Hamilton die op zijn beurt ruim zes tellen toegaf op Verstappen.

Verstappen pakte na de stop van Russell weer de leiding, ruim voor Hamilton die bijna Perez op bezoek kreeg. Russell lag ruim zeven seconden erachter op plek vier. De verschillen stabiliseerden zich, maar de spanning verder naar achteren was groter. Zo vochten Esteban Ocon en Bottas om plek acht en probeerde Daniel Ricciardo door een alternatieve strategie naar voren te komen. De Australiër was te gretig op de zachte banden en reed Yuki Tsunoda uit de wedstrijd, waardoor de Japanner na 51 ronde de eerste uitvaller was.

Toch wist Ricciardo met zijn strategie goed naar voren te komen. De Australiër klom op de baan naar plek zeven, maar wist wel dat hij voor het raken van Tsunoda tien seconden straf had gekregen. In de slotfase gaf de Renault-motor bij Alonso de geest waardoor hij opnieuw een puntenfinish in rook op zag gaan.

Na 71 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd en is hij twee Formule 1-records rijker: de meeste zeges in één seizoen en de meeste punten in één jaar. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen deze records nog aangescherpt Hamilton werd op eerbiedwaardige afstand tweede, voor thuisrijder Perez. Russell eindigde op plek vier, voor Sainz, Leclerc, Ricciardo, Ocon, Lando Norris en Valtteri Bottas die hiermee Alfa Romeo eindelijk weer een punt bezorgde.