Uitslag FC Twente - RKC

FC Twente is zondag naar de derde plaats in de Eredivisie geklommen. De Enschedeërs wonnen mede dankzij twee goals van Sem Steijn met 3-0 van RKC Waalwijk.

FC Twente was vanaf het begin de betere ploeg tegen RKC en was vooral vanuit hoekschoppen dreigend. Ricky van Wolfswinkel leek Twente op voorsprong te schieten, maar die werd nog afgekeurd vanwege hands. Niet veel later kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong dankzij Sem Steijn op aangeven van Václav Cerný. Vlak voor rust maakte Steijn zijn tweede van de middag.

Ook in de tweede helft was FC Twente de betere ploeg, maar pas in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd werd het 3-0 voor de thuisploeg nadat Van Wolfswinkel een rebound binnen werkte. Door de zege stijgt de ploeg van Ron Jans naar een voorlopige derde plaats.