Veldrijdster Van Empel wint ook vierde wereldbeker van het seizoen

Fem van Empel heeft ook de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De 20-jarige Nederlandse veldrijdster was de sterkste voor haar landgenotes Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

In het Belgische Maasmechelen stond de vierde wereldbeker van het seizoen op het programma. Van Empel, Pieterse en Van Anrooij reden al snel weg bij de rest van het begin, in het begin was Ceylin del Carmen Alvarado daar nog bij maar moest ze daarna vrij snel laten gaan. Van Empel, Pieterse en Van Anrooij probeerde vervolgens om het verschil te maken, maar de drie Nederlandse dames bleven tot en met de slotronde samen. In die slotronde was Van Empel uiteindelijk de beste voor Pieterse en Van Anrooij.

Bij de mannen ging de winst naar Laurens Sweeck. De Belg profiteerde halverwege de cross van een valpartij Eli Iserbyt, die de eerste drie wereldbekerwedstrijden had gewonnen. Sweeck reed vervolgens onbedreigd naar de zege, al probeerde Lars van der Haar in de achtergrond nog wel het gat te dichten. De Europees kampioen kwam echter nooit meer op het wiel van de Belg. Iserbyt kwam als derde over de finish.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com