Halloweenfeest drama in Seoul: dodental opgelopen tot 151

Bij drukbezochte halloweenfestiviteiten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn in het gedrang zeker 120 mensen omgekomen, melden het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap en de brandweer. Tenminste 100 mensen raakten gewond, sommige van hen zijn in levensgevaar.

Update 30 oktober 10.10 uur: Het dodental in een menigte in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel is opgelopen tot zeker 151. Volgens de brandweer raakten 82 mensen gewond. De slachtoffers zijn vooral jongeren. Voor de eerste Halloween-vieringen sinds de coronapandemiebeperkingen waren heel veel mensen naar het centraal uitgaansgebied gekomen. Ooggetuigen spraken van een ongewoon grote menigte op straat met chaotische taferelen. De politie had moeite om de drukte onder controle te houden.

Eerdere berichtgeving: Tientallen mensen in het publiek kregen een hartstilstand. Omstanders en reddingswerkers probeerden hen te reanimeren. Meer dan 140 ambulances werden ingezet.

Het drama vond plaats in een smal straatje in de uitgaanswijk Itaewon. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. Volgens onbevestigde berichten in de media renden talloze jonge mensen naar een bar waar een beroemdheid aanwezig zou zijn waardoor mensen in de verdrukking kwamen en onder de voet werden gelopen.

Duizenden waren op de been om groots het hallloweenfeest te vieren in de wijk.

De Zuid-Koreaanse president Yoon heeft een noodkabinet bijeengeroepen. Hij kondigde aan dat de veiligheidsregelingen voor grote feesten in het land zouden worden herzien.