Russell snelste in vrije trainingen Mexico

George Russell heeft de snelste tijd gereden in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico. De Brit kwam in de derde vrije training in Mexico-Stad met de Mercedes tot een tijd van 1.18,399 waarmee hij nipt sneller was dan teamgenoot Lewis Hamilton en wereldkampioen Max Verstappen.

Op de vrijdag was het Autódromo Hermanos Rodríguez stoffig, waardoor de coureurs aan het zoeken waren naar grip. Zo spinde Verstappen eenmaal en was hij een van de vele coureurs die regelmatig buiten de baan belandde. Tussen de vijf rookies eindigde Carlos Sainz op de eerste plek, voor Charles Leclerc, Sergio Perez en Verstappen. De rookies verging het minder goed, want Jack Doohan (Alpine, motorproblemen), Pietro Fittipaldi (Haas, motorproblemen) en Liam Lawson (AlphaTauri, remproblemen) konden zich niet goed tonen.

In de middagsessie werden de nieuwe banden van Pirelli uitgeprobeerd waardoor de tijden niet representatief waren, behalve voor George Russell die de snelste was, de nummer twee Yuki Tsunoda en Esteban Ocon. Voor Ferrari was er veel werk aan de winkel, want Leclerc spinde de bandenstapels in en beschadigde zijn bolide flink.

Russell zette in de derde sessie de lijn van de tweede vrije training door en klokte veruit de snelste tijd, voor Hamilton en Verstappen. Voor de Haas-coureurs is er nog veel werk aan de winkel, want Mick Schumacher spinde en schreef een setje banden af, terwijl Kevin Magnussen als laatste eindigde. Een plek daarvoor stond Sebastian Vettel die remproblemen had met de Aston Martin en klaagde over slechte wegligging van de bolide.