Dragon Age: Dreadwolf speelbaar van begin tot eind

Er lijkt eindelijk wat schot in de zaak te zitten bij de nieuwste Dragon Age-game. Dragon Age: Dreadwolf, ook wel bekend als Dragon Age 4, is volgens ontwikkelaar BioWare in de alpha-fase beland. Het Canadese computerspellenbedrijf geeft aan dat de game inmiddels van begin tot einde te spelen is.

"En nu,voor de eerste keer, kunnen we de game compleet doorlopen vanaf de openingsscène van de eerste missie tot aan het einde. Het is een cohesieve, samenhangende ervaring", zo is te lezen in een dev-blogpost op EA.com. Volgens BioWare kan er, nu de game compleet door te lopen is, gefocust worden op het polijsten.

Dreadwolf is de langverwachte opvolger binnen de populaire Dragon Age-franchise, waarin Dragon Age Inquisition uit 2014 het laatste deel was. De ontwikkeling lijkt tot nu toe niet echt te vlotten aangezien er al sinds 2017 soort van gewerkt wordt aan een nieuw deel terwijl we nog helemaal niets hebben gezien behalve nietszeggende cinematic trailers en concept art. Het is dan ook te hopen dat er nog iets van het DNA aanwezig is uit de oude Dragon Age: Origins aangezien alle medewerkers van BioWare die aan het origineel hebben gewerkt de organisatie inmiddels verlaten hebben. De verwachting is dat Dreafwolf in 2023 verschijnt maar gezien de ontwikkelingen tot nu toe is het beter om dergelijk wensdenken met een korrel zout te nemen.