FOK! Wat een weer: typisch herfst met neerslag en wind

herfstbanner

Waarschuwing: Maandagochtend in het noordwestelijk kustgebied (provincie Noord-Holland en de Waddeneilanden) kans op zware windstoten (code geel).

Vanochtend neemt de bewolking toe en komen er met name in de westelijke provincies buien voor. De wind draait naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5, langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Langs de noordwestkust en in het Waddengebied zijn zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.

Vanmiddag is er vrij veel bewolking en trekken er enkele buien over. De maximumtemperatuur ligt tussen de 15°C in het noorden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af tot matig, aan de kust tot krachtig, windkracht 6.

Vanavond is het overwegend bewolkt en kan er nog steeds een enkele bui overtrekken. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig of krachtig, windkracht 5 tot (Bron: KNMI)

Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. (Foto: DJMO)
Herfst in het Dijkgatbos te Wieringenwerf. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!