Uitslag NEC - Go Ahead Eagles

NEC is zondag in blessuretijd aan een pijnlijke nederlaag in de Eredivisie ontsnapt. Tegen Go Ahead Eagles zorgde Philippe Sandler met een kopbal in de 95ste minuut voor de gelijkmaker: 3-3.

NEC kende een droomstart in De Goffert. Oussama Tannane was daar verantwoordelijk voor. De aanvallende middenvelder omspeelde zijn tegenstander en krulde vervolgens de bal in de hoek. Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong, want binnen tien minuten was het weer gelijk dankzij Isac Lidberg. Vlak voor rust kwam Go Ahead Eagles op voorsprong dankzij Bobby Adekanye.

Ook net na rust was de ploeg uit Deventer trefzeker. Oliver Edvardsen zorgde voor de 1-3 op aangeven van Adekanye en Go Ahead Eagles leek op weg naar de zege in Nijmegen, maar toch wist NEC terug te komen. In de slotfase maakte Magnus Mattsson de aansluitingstreffer, waarna Philippe Sandler in de vijfde minuut van de extra tijd de 3-3 binnen kopte.