Terschelling: vermisten bootongeluk nog niet aangetroffen, zoekactie morgen verder

De zoekactie naar de twee vermiste personen na de aanvaring van een watertaxi met een snelboot  gisterochtend op de Waddenzee bij Terschelling is met het invallen van de duisternis gestaakt. De zoektocht gaat morgen verder.

Bij de aanvaring gisteren kwamen twee mannen van 46 en 57 uit Leeuwarden en Sexbierum om het leven. Een man en een 12-jarige jongen zijn sindsdien vermist. De kans dat zij nog in leven zijn is nihil.

Vandaag is er onder water naar hen gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen en met twee sonar-schepen.

Ook is er op Terschelling gezocht door een team van 23 medewerkers van Search and Rescue Nederland (SAR). Ze hebben de stranden afgereden met quads, hierbij zijn twee drones ingezet. Ook hebben mensen langs de kust gezocht naar de lichamen van de vermisten.

Het SAR-team keert morgen niet terug naar Terschelling omdat er geen plek meer is op de boot voor de mensen en het materieel.

De oorzaak van de botsing is nog onbekend. Wel is duidelijk dat zowel de Tiger als de Stormloper allebei veel te hard voeren. De maximumsnelheid in het Schuitegat is 20 kilometer per uur. Vlak voor het ongeluk voer de Tiger ongeveer 54 kilometer per uur. De Stormloper voer rond de 29 kilometer per uur. Dat blijkt uit data van botensite Marinetraffic.com die NU.nl inzag.