Uitslag RKC - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen RKC met 1-4 gewonnen. In de eerste helft hadden de Amsterdammers het moeilijk tegen de Brabanders, maar na rust nam de ploeg van Alfred Schreuder afstand van RKC.

RKC dacht in de tiende minuut op voorsprong te komen via Michiel Kramer, maar de aanvoerder van RKC stond net buitenspel, waardoor de openingstreffer werd afgekeurd. Daarna zette Steven Berghuis Ajax op voorsprong met een schot van buiten de zestien. Toch stond het na 45 minuten toch weer gelijk na een prachtige aanval van RKC. De verdediging van de Amsterdammers werd compleet weggespeeld, waarna uiteindelijk Pelle Clement voor de 1-1 zorgde.

Na rust ging het beter voor Ajax. De ploeg van coach Alfred Schreuder kwam vrij snel in de tweede helft op voorsprong na een prachtige uithaal van Berghuis, die voor zijn tweede doelpunt van de avond zorgde. Daarna wist ook Brian Brobbey nog twee keer te scoren, waardoor de Amsterdammers met 1-4 wonnen van RKC.