Bijenleger op politie afgestuurd

De politiemacht heeft het de laatste tijd niet makkelijk. In de Verenigde Staten is een wel heel bijzonder wapen ingezet tegen de politie. 

In het mooie Longmeadow in Massachusetts stonden agenten paraat om na een lang juridisch gevecht een uithuiszetting uit te voeren. Tegenstanders van de politieactie hadden zich daar ook verzameld in protest. Op zich geen ongebruikelijk tafereel in de VS, op één opmerkelijke uitzondering na. 

Rorie Woods, een 55-jarige vrouw die zelf enkele jaren eerder ook gedwongen uit huis gezet is, had namelijk een trailer vol met bijen meegenomen. Terwijl de agenten wachtten op het laatste bevel van de rechtbank, kwam de vrouw woest aanrijden, schudde haar bijenkasten om haar kleine vriendjes extra boos te maken en donderde ze van de trailer af, alwaar honderden bijen zich woedend over de agenten uitstortten die de vrouw probeerden tegen te houden.

Verscheidene agenten zijn licht gewond geraakt en een politiefotograaf moest naar het ziekenhuis. De vrouw is opgepakt en wordt mishandeling met een gevaarlijk wapen ten laste gelegd.

Hoeveel bijen bij de politie-actie gewond zijn geraakt, is niet bekend #beelivesmatter