Logano naar Championship Four in NASCAR Cup Series na winst in Las Vegas

Op de Las Vegas Motor Speedway is de eerste race van de derde en laatste playoffronde in de NASCAR Cup Series verreden. Nog acht coureurs maken kans op de titel, in Las Vegas en de twee races daarna vallen er uiteindelijk vier af met nog één race te gaan.

Poleposition was voor Tyler Reddick, voor Austin Cindric, William Byron, Ryan Blaney, Joey Logano en Daniel Suarez. In stage één gebeurde aanvankelijk niet zoveel, tot Kyle Busch kort voor het einde van de stage vanaf plek zes een klapbad kreeg.

Bubba Wallace was inmiddels naar voren gereden en hij won zo de eerste stage. Met Suarez naast hem begon hij voorop aan de tweede stage, waarin het al vrij snel fout ging: Wallace en Kyle Larson raakten met elkaar in de clinch en gingen hard de muur in, waarbij de onschuldige Christopher Bell ook nog geraakt werd.

Wallace was pislink en ging Larson te lijf, een typisch NASCAR-akkefietje. Suarez, Denny Hamlin, Ross Chastain en Logano reden bij de volgende herstart voorop, nadat er tijdens de caution weer een rondje pitstops gemaakt was. De rest van de stage verliep zonder incidenten, Blaney pakte de stagewinst, voor Logano, Suarez, Chastain en Hamlin.

Met Logano, Hamlin, Blaney en Chastain voorop begon men aan de laatste honderd ronden. Al vrij snel zorgde een schuivende JJ Yeley voor een caution, waarbij vrijwel iedereen nieuwe banden en brandstof kwam halen. Blaney en Chastain reden vervolgens voorop bij de herstart, met nog een ronde of zeventig te gaan.

Chastain werkte zijn rondjes aan de leiding af met Blaney op plek twee, tot het veertig ronden voor het einde fout ging: Blaney raakte de controle kwijt en ging stevig de muur in. Niet lang na de herstart was het Suarez die flink in de rondte ging. Justin Haley en Chase Briscoe stopten niet en kwamen naar de eerste posities, maar de volgende caution kwam al snel: Landon Cassill spinde.

Dit keer waren er bij de herstart, met Briscoe, Haley, Chastain en Martin Truex voorop, nog een dikke vijftien ronden te gaan. Logano kwam ook rap naar voren en begon een strijd om de winst met Chastain, die hij na veel proberen won: Logano was zeker van een plek bij de Championship Four en is dus één van de vier coureurs die in Phoenix in november de titel kan pakken.