Dead Space remake uitgebreid in beeld

Electronic Arts heeft een paar dagen geleden al de eerste gameplay van Dead Space onthuld, maar nu is er ook een veel uitgebreider filmpje dat de game uitgebreid laat zien. De video toont een goed stuk van hoofdstuk 3 en senior producer Philippe Ducharme bespreekt uiteraard alle grafische verbeteringen die er met deze remake zijn doorgevoerd.

De remake sleutelt ook aan het design van het ruimteschip. Je hoeft niet meer enkel de tram te gebruiken om tussen verschillende gebieden te gaan. Het is ook mogelijk om het schip te verlaten en via andere ingangen buiten in de ruimte weer naar binnen te gaan.

Dead Space plaatst spelers in de schoenen van Isaac Clarke, een doorsnee-technicus op een routinemissie om een enorm ruimteschip, de USG Ishimura, te repareren. Echter, aan boord van de Ishimura wacht een levende nachtmerrie. De bemanning van het schip is afgeslacht en geïnfecteerd door een buitenaardse plaag, en Isaacs partner Nicole is ergens aan boord verdwaald. Alleen en gevangen, met alleen zijn gereedschap en zijn vaardigheden, moet Isaac vechten om te overleven. Dit doet hij niet alleen tegen angstaanjagende monsters genaamd Necromorphs, maar ook tegen zijn eigen afbrokkelende geestelijke gezondheid.

Dead Space is vanaf 27 januari 2023 verkrijgbaar en nu al te reserveren voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc (EA App, Steam en Epic Games Store).