Champions League: monsterzege Liverpool, Brugge, Bayern, Real en City door

De vierde speelronde in de groepsfase van de Champions League zit er ook alweer op, voor Ajax niet de meest gelukkige: bij Napoli werd met 4-2 verloren en daarmee is overwinteren in de Champions League zo goed als voorbij.

In groep A kwam ook Liverpool in actie en de Engelsen waren lekker op dreef. In het Ibrox Stadium in Glasgow kwamen de Rangers vroeg op 1-0, maar Liverpool walste er overheen en vernederde de Schotten uiteindelijk met 1-7. Napoli is met twaalf punten uit vier duels zeker van de knockoutfase, Liverpool volgt met negen punten, voor Ajax (3) en Rangers (0).

Club Brugge is de grote ploeg in groep B dit seizoen, hoewel het eerste puntverlies eindelijk een feit was: in Madrid bleef het bij 0-0 tegen Atletico. FC Porto won met 0-3 bij Bayer Leverkusen en staat tweede met zes punten. Brugge is met tien punten door, Atletico heeft er vier en Bayer staat op drie stuks.

Bayern München blijft winnen: in Tsjechië was de ploeg met 2-4 te sterk voor Viktoria Plzen. In een duel met een zinderende slotfase speelden FC Barcelona en Inter Milan met 3-3 gelijk, waardoor Bayern met twaalf punten definitief zeker is om door te gaan. Inter volgt met zeven punten, voor Barcelona (4) en het puntloze Plzen.

In groep D is het spannend: Tottenham won met 3-2 van Eintracht Frankfurt, terwijl Olympique Marseille met 0-2 te sterk was voor Sporting. De Spurs gaan met zeven punten aan de leiding, voor de zes punten van Marseille en Sporting en met Frankfurt's vier punten onderaan het lijstje.

Chelsea pakte in groep E drie belangrijke punten: AC Milan werd in het San Siro met 0-2 verslagen. Dinamo Zagreb speelde ondertussen gelijk tegen Red Bull Salzburg (1-1), waardoor Chelsea met zeven punten bovenaan staat. Salzburg heeft er zes, AC Milan en Zagreb volgen met vier punten.

Groep F is voor Real Madrid, hoewel de Spanjaarden in Polen wel de eerste punten lieten liggen: tegen het Oekraïnse Shakhtar Donetsk bleef het bij 1-1. RB Leipzig won in Schotland met 0-2 van Celtic en staat met zes punten tweede - achter Real, dat met tien stuks zeker is van de volgende ronde. Shakhtar staat op vijf punten, Celtic heeft er welgeteld één.

Ook Manchester City is door en ook zij deden dat zonder te winnen: in Denemarken bleef het bij 0-0 tegen FC Kopenhagen. Borussia Dortmund speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Sevilla en staat op zeven punten, goed voor plek twee. City is met tien punten sowieso door, Sevilla en Kopenhagen blijven beiden hangen op twee stuks.

Tot slot groep H, waar de twee koplopers duelleerden: Paris Saint-Germain en Benfica kwamen beiden niet verder dan een penalty, dus het bleef bij 1-1, beide clubs staan op acht punten. Maccabi Haifa won met 2-0 van Juventus en staat met drie punten nu op gelijke hoogte met de Italianen, die wel een iets beter doelsaldo hebben.

Alle uitslagen, standen en schema's zijn hier te vinden.