Ajax verliest opnieuw van Napoli en is nagenoeg uitgeschakeld in Champions League

Ajax heeft woensdag opnieuw verloren van Napoli in de groepsfase van de Champions League. Nadat de Amsterdammers vorige week totaal werden weggespeeld tegen Napoli (1-6) werd ook vandaag verloren. In Napels werd het 4-2 voor de thuisploeg.

Ajax kende een dramatische start tegen Napoli. Na het openingskwartier stonden de Amsterdammers al met 2-0 achter na goals van Hirving Lozano en Giacomo Raspadori, maar dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft begon Ajax goed. Na vier minuten in de tweede helft zorgde Davy Klaassen met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer, maar een kwartier na de 2-1 zorgde Khvicha Kvaratskhelia vanaf de strafschopstip voor de 3-1 na een handsbal van Jurrien Timber.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg ook Ajax ook een penalty nadat invaller Brian Brobbey werd vastgehouden, waarna Steven Bergwijn voor de 3-2 zorgde. Ajax mocht even hopen op een resultaat, maar nadat Daley Blind gruwelijk in de fout ging konden de Amsterdammers een resultaat vergeten.

Door het resultaat in Napels is Ajax nagenoeg uitgeschakeld in de Champions League. Napoli is door de zege al zeker van kwalificatie in het kampioenenbal.